Bezienswaardigheden en links

  • PUNKVA grot ook wel Maccotcha genoemd

Er is in de omgeving van onze camping veel te doen en te zien. Heel veel gasten willen graag naar de Punkva grot. Dit is een druipsteengrot met een kanaal. Deze grot is ook bekend omdat het programma “Wie is de mol” daar is geweest. Daar gingen de spelers in een kano door de grot. De grot is vol geboekt in de zomermaanden, u kunt het beste tickets reserveren. Dit kan via internet https://punkevni.caves.cz/en

  • Museum voor lucht- en landtechnologie in Vyškov

Aan de noordkant van Vyškov, een kleine militaire stad in de buurt van Brno, vind je het Museum van Lucht- en Landtechnologie. Het museum is een ruime collectie van naoorlogse vliegtuigen en landvoertuigen die hebben gediend in de Tsjechische en voormalige Tsjechoslowaakse luchtmacht en leger. De primaire tentoonstellingsruimte is buiten en is goed georganiseerd en logisch ingedeeld.

Het museum heeft ook collecties van vliegtuigmotoren en luchtvaartarcheologie. Ongeveer 50 kilometer van de camping. In omvang en aantal exposities is het een van de grootste musea in zijn soort in Tsjechië. klik hier

  • Labyrint onder de Groentemarkt (Labyrint pod Zelným trhem)

In de middeleeuwen hadden veel huizen in Brno kelders. Deze wilden de eigenaren steeds verder uitbreiden waardoor ze na een tijdje op de kelder van de buurman stuiten. Zo werd langzaam maar zeker een heus doolhof onder de stad een feit, waar je tegenwoordig onder begeleiding van een gids doorheen kunt lopen. Kom alles te weten over de verschillende functies van de kelders. Aan het eind van de tour kom je ineens uit in een ander deel van de stad! Mocht je liever op eigen houtje de ondergrondse stad verkennen, dan kan dat ook. Er zijn audiotours beschikbaar in het Engels, zodat je je op eigen tempo je door het labyrint kunt begeven. Het adres is Zelný Trh 21 in Brno. Op de camping is een plattegrond van Brno.

  • Ossuarium Sint Jacobskerk (Kostnice u sv. Jakuba)

10.000 botten en schedels die netjes op een rij liggen, het is misschien niet een heel vrolijk gezicht. Toch is het ossuarium onder de Sint Jacobskerk erg indrukwekkend en de moeite waard om te bezoeken.

Op de camping is een informatieboek met allerlei bezienswaardigheden en attracties. Daar staan de web sites en meer informatie in. Ook zijn er folders op de camping en wij als eigenaren weten ook heel veel.