Omgeving

Tsjechië is een Midden-Europees land, dat door zijn kleinschaligheid heel geschikt is voor een fietsvakantie of fietstrektocht. Het platteland van Tsjechië is pittoresk, zeer gevarieerd en rijk aan natuurschoon, historische monumenten en levende tradities. Een overdadige natuur, die vaak nog zijn gang kan gaan en een uitzonderlijk rijke geschiedenis smelten in Tsjechië samen tot een atmosfeer die werkelijk uniek is. Het laatste decennium, sinds de Tsjechen zelf de fiets ontdekt hebben, heeft ook het fietstoerisme een grote vlucht genomen.
De Tsjechische bevolking is vaak heel vriendelijk en behulpzaam. Veel jongeren spreken een aardig woordje Engels of Duits, vooral in stedelijke gebieden. Ouderen spreken vaak eerder Duits. Tsjechen zijn vaak een beetje verlegen en terughoudend, hetgeen soms als stug uitgelegd wordt. Maar als jezelf vriendelijk en hoffelijk bent, is het ijs snel gebroken.
benesovaangezicht                        benesov kapel
Benesov
Benešov behoort tot de gemeente Blansko en ligt op 10 km van Boskovice op een bergplateau (hoogte 720 meter) aan de rand van de Moravische Karst. De lucht hier is zeer zuiver. In de zomer is het warm en droog, dit door de hoogte-ligging.
De winters zijn koud ( -20 C.) en er valt veel sneeuw (langlaufen).In de directe omgeving liggen verschillende meren waar goed gezwommen en gevaren mag en kan worden.

De omgeving biedt u:

 • Geniet van rust en ruimte ……..
  De camping ligt in een natuur beschermd gebied met veel bos, mooie meren en schitterende vergezichten. Veel beschermde vogels, planten en bloemen.
 • Bos en water ……..
  Gratis auto- fiets- en wandelroutes. Zwemmen, varen, waterfietsen en dergelijke
 • Heden en verleden ……..
  Vele mooie steden: Boskovice, Blansko, Brno, Olomouc en Prostejov. In de omgeving bevind zich een klimpark en aqaupark voor jong en oud. Druipsteengrotten van Macocha en een zandsteengrot in Kunstát/Rudka. Kastelen in Boskovice, Bouzov, Lysice, Rajec, Pernstejn. Musea in Boskovice, Blansko, Brno, Prostejov.
 • Op 10 km. afstand:
  De grotere stad Boskovice met alle voorzieningen: ziekenhuis, supermarkten, 20 restaurants, informatiecentrum.
  Bijna alle informatie is op de camping.

Radnice,_Boskovice,_okres_Blansko                                              golf-club-olomouc_005030_full

Op 10 km afstand de grote stad Boskovice.                                                         18 holes golfbaan op 3 km afstand

Kortom er is veel te doen op en rond de camping

.